Mestskí poslanci znovu rokovali o výstavbe bytov nižšieho štandardu

13.07.2009 Svidník

Svidník 13. júla (TASR) – Poslanci mesta Svidník na dnešnom mimoriadnom zasadnutí zastupiteľstva zmenili marcové uznesenie, na základe ktorého plánovali vybudovať 18 bytov nižšieho štandardu v lokalite bývalej strelnice ...
V tejto súvislosti vedenie mesta iniciovalo niekoľko rokovaní s majiteľmi pozemkov o odkúpení nehnuteľností. S viacerými vlastníkmi sa mesto na kúpe alebo zámene pozemkov dohodlo. \"Niektorí s odpredajom svojich podielov nesúhlasili, prípadne požadovali vyššiu sumu, ako sme im ponúkali. Tú sme však nemohli akceptovať, nakoľko vzhľadom na terajšiu ekonomickú situáciu by sa jednalo o neefektívne a nehospodárne nakladanie s prostriedkami mesta, \" povedal pre TASR prednosta MsÚ vo Svidníku Vladimír Popík.
Ukázalo sa, že aj v prípade dohody by majetkovo-právne vysporiadanie bolo časovo náročné, čo by mohlo výrazne oddialiť výstavbu. Radnica preto prišla s novým riešením, aby sa byty postavili na pozemku cvičného futbalového ihriska, ktorý má vo svojom vlastníctve. Zároveň navrhla rozšíriť pôvodný zámer, ktorý v období ďalších dvoch rokov počíta s výstavbou až 54 bytových jednotiek kontajnerového typu. Poslanci návrh počas hlasovania podporili.
Zastupiteľstvo súhlasilo aj s odkúpením susedného pozemku vo vlastníctve Slovenského pozemkového fondu s rozlohou 3423 m2 za cenu určenú znaleckým posudkom vo výške 8,07 eura/m2 (243 Sk/m2 ). Ten by mal slúžiť ako prístupová cesta k bytovkám. Zastupiteľstvo poverilo primátora Michala Bartka, aby pokračoval v rokovaniach o odkúpení parciel aj v pôvodne uvažovanej lokalite, prípadne o ich zámene za iné pozemky vo vlastníctve mesta.
Prvých 18 bytov by chceli na parcele cvičného ihriska postaviť do konca tohto roka, ostatné v roku 2010 a pozemky v lokalite bývalej strelnice by zostali mestu ako rezerva pre ďalšiu výstavbu.
O pôvodnom zámere postaviť 18 bytov odlišného štandardu rozhodlo zastupiteľstvo 16. marca, po tom, ako sa zrútila časť bytovky na ulici Dr. Goldbergera, ktorú obývali Rómovia. V tejto súvislosti poslanci schválili aj prijatie bankového úveru vo výške 465.000 eur (14 miliónov Sk).
 

Vyberte región